Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Jata Negara Jata Selangor Jabatan Pertanian Selangor

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

WE ARE AGRICULTURE FAMILY

4 Disember 2017
Pusat Flora Cheras, Pejabat Pertanian Daerah Hulu Langat

Bagi menyemarakkan nilai-nilai kekeluargaan dan mengeratkan silaturahim pada semua Wargakerja Pertanian Selangor, satu program gotong-royong telah dijalankan di Dusun Buah-buahan, Pusat Flora Cheras. Program ini telah melibat seramai 200 orang pegawai dan kakitangan disetiap peringkat di daerah, negeri serta bahagian teknikal selangor. 
Aktiviti memetik buah rambutan serta menanam anak pokok durian merupakan aktiviti yang dijalankan secara beramai-ramai dan berkumpulan. Turut tidak ketinggalan Ketua Pengarah Pertanian Malaysia (KPP), Dato' Ahmad Zakaria Mohamad Sidek hadir ke program ini dan bersama-sama dengan kakitangan menanam anak pokok durian dalam usaha baikpulih dusun buah-buahan ini.

Selain itu juga, sayur kangkung bayam dan sawi yang ditanam secara organik turut dituai semasa program berlangsung. Dikesempatan itu juga, KPP sempat menjalankan "walkabout madu" di centre of Madu dan berjumpa dengan usahawan kelulut disitu. KPP juga sempat meluangkan masa bersama kakitangan bersantai menikmati durian serta melakukan aktiviti memancing.

Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Pertanian Negeri Selangor turut diadakan bersekali dengan Amanat Ketua Pengarah Pertanian Malaysia. Antara ucapan KPP, beliau inginkan Pusat Flora Cheras ini menjadi salah satu pusat yang dapat memberi kepelbagai infomasi pertanian dari segi Pertanian Bandar, Kebun Komuniti, Dusun Buah-buahan, Teknologi fertigasi, Sayuran Organik dan lain-lain lagi bagi masyarakat setempat ataupun orang luar yang dahaga info-info pertanian. 


Kemaskini pada 2017-12-28 13:53:11 oleh Administrator

  •  
  • Email this page
  • 488
Terma & SyaratDasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian
Tarikh Kemaskini 24-01-2019 Jumlah Pelawat : 121977
                                                                                                                                                                                                   Ikuti kami di: 
 
JABATAN PERTANIAN NEGERI SELANGOR
Tingkat 4, Bangunan Darul Ehsan, No 3, Jalan Indah Sksyen 14, 40632 Shah Alam, Selangor
No. Tel : 03 - 5518 9888  |  No. Fax : 03 - 5510 5004  |  E-mel : adminjpns@selangor.gov.my
Hakcipta Terpelihara 2016 Jabatan Pertanian Negeri Selangor
Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer 8.0 dan ke atas atau Mozila Firefox dan Google Chrome resolusi melebihi 1025 x 768 pixels