Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T

w3c
W3C

FUNGSI BAHAGIAN PENGEMBANGAN, PERUNDINGAN DAN PELABURAN

FUNGSI BAHAGIAN PENGEMBANGAN, PERUNDINGAN DAN PELABURAN
 
1. Merancang dan menyelaras program pengembangan pertanian dalam memindahkan teknologi pertanian yang lebih efisyen dan berkesan kepada pengusaha, usahawan dan pihak swasta.

2. Menyediakan perkhidmatan perundingan dan penggalakkan pelaburan di kalangan pengeluar dan pengekspot pertanian ke arah pembangunan  yang lebih komersial dan kompetitif.

3. Merancang dan menyelaras perkhidmatan pengembangan / perundingan dan bimbingan bagi membangunkan usahawan yang mahir dan lebih berdaya saing dibidang pertanian.

4.Menyelaras aspek teknikal dan sebagai panel tetap dalam forum kajian permohonan insentif percukaian dan pengemaskinian insentif-insentif bagi sektor pertanian yang disediakan oleh kerajaan dari semasa ke semasa.

5.Mengendalikan khidmat perundingan kepada golongan sasar melalui Business Development Centre (BDC) di daerah.

6. Merancang, menyelaras, memantau dan menilai keperluan perkhidmatan pengembangan, latihan usahawantani/ swasta dan usahawan industri asas tani pembangunan pertanian Negeri Selangor.

7. Merancang, menyelaras, memantau dan menilai aktiviti sokongan komunikasi yang merangkumi semua bentuk media (cetak, elektronik dan massa di Negeri Selangor.

Kemaskini pada 2019-04-12 11:15:27 oleh Administrator

  •  
  • Email this page
  • 5018

HUBUNGI KAMI

Tingkat 4, Bangunan Darul Ehsan
No. 3, Jalan Indah, Seksyen 14
40632 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03-55189888
Fax: 03-55105044 / 03-55100040
Email: adminjpns@doa.gov.my


qrcode

TAG AWAN

 

UNDIAN

Adakah anda mendapat maklumat yang diperlukan selepas melayari laman web kami ?

 

TAKWIM

STATISTIK

Hari Ini164
Minggu Ini586
Bulan Ini3085
Jumlah Pelawat363580

MEDIA SOSIAL JABATAN

facebook
youtube